010  JINS NAMBA PARKS

 

PROJECT : Eyewear store interior design

STATUS : Completed (2020)

LOCATION : Osaka, Japan

AREA : 220 sqm

CLIENTS : JINS

 

 

 

CONSTRUCTION : SPACE

FURNITURE PRODUCTION : Hidakuma + Artistry

LANDSCAPE : Ryokuensya

LANDSCAPE ARTWORK : Azu Kimura

PHOTOGRAPHY : KOMPAS

 

 This store interior design project for well-known eyewear bland, JINS, Is located In the shopping mall called Namba Parks In Osaka, which is famous for its organic form filled with gorgeous greenery. Our approach is to explore the store design specific to the combination of the three key components, eyewear as a mono-sized product, JINS as an innovative eyewear bland and Namba Parks as a site building.

Instead of aligning typical rectangular furniture, placing round-shaped display furniture which makes all the perimeter to be front face allows more display capacity as well as more generous circulation and waiting spaces.

 Customers can enjoy shopping experiences with exploring and strolling around in 'Garden of Eyewear' with scattered furniture with planting above. Main display furniture made with various species of solid hardwood consists of many stepped leaves like pinecone which provides defined space for individual eyewear also to be seen well in elevations. Various sizes of mountain-like furniture would create interesting landscape appearance with lively groups of eyewear.

 

有機的な形態や覆いかぶさるような緑が特徴的な大阪の商業施設、なんばパークス内のアイウェアブランドJINSの店舗内装プロジェクトです。眼鏡という大きさ・形の限られた商品と、眼鏡業界の革新的なJINSというブランドと、緑豊かななんばパークスという商業施設、これらの組み合わせならではの店舗の在り方を追求しました。

従来の四角いモジュールに則った什器ではなく全方向に対して正面として扱える円形什器を用いることで、ディスプレイ量を増やしながらもより広々とした動線・待ち合い空間が実現され、植栽を取り込んだ什器がおおらかに点在した「メガネの庭」を回遊・散策するように買い物体験を楽しめればと考えました。眼鏡一つ一つが居場所を持って立面的にも活き活きと見えるよう、広葉樹無垢材でできたまつぼっくりのような襞状の段を集積して構成され、岩山のような什器に眼鏡の群れが集う新たなランドスケープのような佇まいを生み出しています。

 

 

HOME

NEWS

ABOUT

WORKS

CONTACT

Copyright © 2020 KOMPAS